Monaco 2025-ig hosszabbított!

Tovább íródik Monaco Forma–1-es történelme, a világ második legkisebb országa 2025-ig vendégül láthatja a Száguldó Cirkusz mezőnyét!

Alapvetően két csoportra osztható a Forma-1 rajongótábora a Monacói Nagydíjat illetően. Az egyik táborba azok tartoznak, akik szerint egy ilyen történelmi helyszínnek helye van a versenynaptárban, kerül amibe kerül, míg a másik csoportba a versenyzés élményét kedvelők sorolhatók be, akik úgy vélekednek, hogy a nagy történelmi múlt nem egyensúlyozza a többnyire csapnivalóan rossz versenyeket.

Mindemellett a szakmának is komoly hangot adott a Monacói Nagydíj sorsa, a Hercegség ugyanis csak alacsony jogdíjat a futamrendezésért, miközben más országokból horribilis összegeket gombol le a Liberty Media. Ezen kívül nem egyeztek a tévéközvetítési jogokban, valamint szponzorációs és infrastrukturális ügyekben sem.

Végül azonban megszületett a megállapodás az F1 és az Automobile Club of Monaco között: amit biztosan tudunk, hogy a Monacói Nagydíj 2025-ig a versenynaptárban marad, a szerződés részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra.

„Örömmel erősíthetem meg, hogy Monacóban 2025-ig biztosan versenyzünk, és izgatottan várom, hogy visszatérhessünk ennek a híres Hercegségnek az utcáira a jövő évben is. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ebben a megújulásban, így különösen II. Albert monacói hercegnek, valamint Michel Boerinek, a Monacói Automobilklub elnökének és az ő csapatának. Várjuk, hogy visszatérhessünk a következő szezonban és folytathassuk együttműködésünket!” – fogalmazott Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója.

A versenyrendezési díjakkal kapcsolatban a Motorsport.com úgy értesült, hogy az F1 szerette volna némileg egyensúlyba hozni a helyzetet, a Monaco részére megállapított körülbelül 15 millió dollár ugyanis mindössze csak a fele annak, amit sok más helyszín fizet. Ezen felül nehezítette a tárgyalásokat a tévéközvetítés ügye is, Monaco ugyanis az egyetlen helyszín, ahol egy helyi stáb rendezi az adást, az összes többi hétvégén a hivatalos F1-es személyzet dolgozik. Emellett pedig Monaco tavaly főszponzori szerződést kötött a TAG Heuerrel, ami szintén nem volt jó pont Domenicaliék szemében, hiszen a svájci cég közvetlen riválisa a Forma-1 hivatalos időmérő partnerének, a Rolexnek.

Úgy tűnik azonban, hogy mindezeket a nézeteltéréseket sikerült tisztázni, így a Monacói Nagydíjat még további három évig biztosan nézhetjük!

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.