Latifi távozik a Williamstől év végén

Bejelentették az átigazolási időszak legkevésbé meglepő hírét: Nicholas Latifi a szezon végén elhagyja a Williams csapatát!

Nicholas Latifi 2020-ban debütált a Forma–1-ben a grove-i istálló színeiben. Az azóta eltelt két és fél évben igazán sokat nem tudott letenni az asztalra, mindössze háromszor indulhatott a top tízből, legjobb hétvégéje pedig a 2021-es Magyar Nagydíj volt, amikor 7. lett. Ezen kívül csak egyszer szerzett pontot, a soha el nem rajtolt Belga Nagydíjon végzett a 9. helyen. Távozása hónapok óta széles körben ismert volt, a hírt pedig péntek délelőtt hivatalosan is megerősítette a Williams.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek a Williams Racingnél, akikkel az elmúlt három évben együtt dolgoztam a pályán és a gyárban. Az F1-es bemutatkozásom a járvány miatt kissé nehézkesen alakult, és bár nem értük el együtt azt az eredményt, amit reméltünk, mégis fantasztikus utazás volt. Az első pontok megszerzése Magyarországon tavaly olyan pillanat volt, amelyet soha nem felejtek el. Most pályafutásom következő fejezetébe lépek tovább, különleges emlékekkel a csapatnál töltött időmről. A szezon végéig minden erőfeszítést megteszünk az előrelépés érdekében” – fogalmazott a kanadai.

Mindazzal együtt, hogy Latifi legeredményesebb hétvégéje a 2021-es hungaroringi volt, a legtöbben minden bizonnyal az ez évi Abu Dhabi Nagydíjról emlékeznek majd rá. Ő volt ugyanis az, aki néhány körrel a vége előtt Mick Schumacher támadása közben a falnak ütközött, ami miatt pályára küldték a biztonsági autót, ami minden idők egyik legizgalmasabb bajnoki véghajráját eredményezte. Az esetet követően Latifi több halálos fenyegetést is kapott, ami mentálisan jelentősen megviselte.

A Williams egyelőre nem jelentette be, hogy ki lesz jövőre Alexander Albon csapattársa, de több lehetőség közül is válogathatnak. Az egyik nyilvánvalóan a monzai csodabeugró, Nyck de Vries, de várja F1-es debütálását az akadémián legkiemelkedőbb helyen álló fiatal, Logan Sargeant is. Ezen kívül állást keres – többek között – Daniel Ricciardo és Mick Schumacher is, opciókban tehát nem szerénykednek Jost Capitóék.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.