Jövőre visszatér a Hungaroringre a TCR Europe!

Még javában zajlottak a monzai hétvége eseményei, amikor megkaptuk a jövő évi versenynaptárat. Külön öröm számunkra, hogy a Hungaroring is bekerült!

A TCR Europe 2018-as alapítása óta rendszerint az International GT Open vagy a Túraautó-világkupa betétsorozata volt, tavaly azonban többnyire már a GT World Challenge Europe versenyhétvégéin töltötték a pályaidőt, idén pedig már a Német Túraautó-bajnokság mellett is egyre többet megfordultak. Elmondható tehát, hogy fejlődik a széria, csak kár, hogy magyar közvetítés hiányában idehaza sajnos nagyon kevesen ismerik – még mindig…

Jövőre talán ez megváltozhat, a ma közzétett 2023-as versenynaptárban ugyanis ismét helyett kapott kicsiny hazánk! A szezon hétfordulós lesz, és egy tradicionális túraautós pályapakkot jelentettek be olyan ismert helyszínekkel, mint pl. Spa-Francorchamps, Monza, vagy Barcelona. A szezon ugyanúgy Portimãóban kezdődik majd, mint idén, Franciaország és Belgium helyet cserél, közéjük visszatérő helyszínként beékelődik a Hungaroring, az idény második felében pedig a Nürburgring helyett Ausztriába utazik a mezőny, a Monza–Barcelona zárás pedig marad az egymást követő harmadik évben is.

„Egy újabb nagyszerű év elé nézünk a TCR Europe-ban, a naptár mostani közzététele pedig azt jelenti, hogy meglévő csapataink és a csatlakozni szándékozók elkezdhetnek határozott terveket készíteni. Arról váltunk ismertté, hogy nagyszerű naptárt kínálunk, amely Európa legikonikusabb versenypályáira látogat el. A jövő évre bevezetni tervezett technológiával kapcsolatban is érkezni fog még néhány hír, amelyekkel új korszakot nyitunk a TCR-versenyzésben” – fogalmazott Paulo Ferreira, a széria promótere.

A Hungaroring és a Red Bull Ring is 2019 után tér vissza a versenynaptárba, remélhetőleg Mogyoródon számos magyar egységnek is szurkolhatunk majd. Amikor a széria legutóbb nálunk járt, akkor egy igazi túraautós ünnepélynek lehettek szemtanúi a kilátogató nézők, a futamokat pedig Mat’o Homola és Julien Briché nyerték.

pályahelyszínidőpont
1.Algarve International CircuitPortimão, Portugáliaáprilis 28-30.
2.Circuit de Spa-FrancorchampsStavelot, Belgiummájus 26-28.
3.HungaroringMogyoród, Magyarországjúnius 16-18.
4.Circuit Paul RicardLe Castellet, Franciaországjúlius 21-23.
5.Red Bull RingSpielberg, Ausztriaszeptember 8-10.
6.Autodromo Nazionale di MonzaMonza, Olaszországszeptember 22-24.
7.Circuit de Barcelona-CatalunyaMontmeló, Spanyolországoktóber 20-22.
A 2023-as TCR Europe versenynaptár

Címlapkép: TCR Europe
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.