F3: Gabriel Bortoleto a 2023-as szezon első bejelentett versenyzője

A 18 éves Gabriel Bortoleto személyében brazil versenyzőt köszönt soraiban jövőre a tavalyi csapatbajnok Trident!

Megvan a 2023-as FIA Formula–3-as bajnokság első bejelentett versenyzője: a 4-es rajtszámú Trident pilótája Gabriel Bortoleto lesz. A brazil pilóta 2004. október 14-én született São Paulóban, gokartos éveit követően 2020-ban debütált együléses versenyautóval az Olasz Formula–4-ben. Szezonbéli egyetlen futamgyőzelmét Mugellóban szerezte, emellett további négy alkalommal állhatott dobogón, ami az összetett 5. helyéhez volt elég.

A következő idényben Fernando Alonso csapata, az FA Racing színeiben a Formula Regional European Championship sorozatba lépett, Ausztriában szerzett egy meglepetésdobogót, ezt leszámítva azonban csak közepes eredményeket ért el. 44 pontja az összetett 15. helyét jelentette számára. Idén átigazolt a R-ace GP-hez, télen futamot is nyert a Formula Regional Asia sorozatban, az európai szériában pedig az összetett 5. helyéért küzd, jelenleg két győzelme van. Bortoleto az F3 év végi tesztjén, Jerezben már vezetett a Tridentnek, és nem is ment rosszul, újoncként a három nap legjobb idejét autózta.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan ígéretes pilótát üdvözölhetünk a sorunkban, mint Gabriel Bortoleto. Azt hiszem, nem kell őt bemutatni, mivel gokartos kora óta rendkívül versenyképes, és most a Formula Regional European Championship by Alpine bajnokságban is lenyűgöző eredményeket gyűjt. Biztosak vagyunk abban, hogy a Trident-családhoz való csatlakozásával Gabriel minden csapattagtól szilárd támogatást kap, és bizonyítja értékét és tulajdonságait” – fogalmazott Giacomo Ricci csapatmenedzser.

Címlapkép: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.