Flavio Briatore újra a Forma–1-ben, Domenicali oldalán dolgozik

A Benetton és a Renault korábbi botrányhőse menedzsereket nevezett ki maga helyett a cégjei élére, hogy ő egy új Forma–1-es szerepkörre összpontosíthasson.

A jelenleg 72 éves olasz üzletembert 1988-ban nevezték ki a Benetton kereskedelmi igazgatójává, majd csapatfőnökként két világbajnokságot nyert Michael Schumacherrel. Később a Supertecet vezette, majd a Renault csapatfőnöke lett, ahol Fernando Alonsoval az oldalán további két világbajnoki cím lett erőfeszítései jutalma. F1-es karrierje 2009-ben ért véget, miután kitudódott az előző évi szingapúri csalás, Briatorét ekkor örökre eltiltották minden FIA-rendezvény látogatásától. Ezt az ítéletet egy évvel később a párizsi legfelsőbb bíróság eltörölte ugyan, de Briatore azóta sem vállalt szerepet a Forma–1-ben.

Idén márciusban merültek fel először olyan híresztelések, melyek szerint Briatore nem véletlenül jelenik meg manapság gyakran a paddockban a futamok előtt. Akkor a Planet F1 azt írta, Briatore a sportág menedzsmentjének oldalán dolgozik a promóterekkel való szerződések fenntartása és új kapcsolatok kiépítése terén, miközben a Forma-1 kereskedelmi értékének növelése is a célja. Egy névtelen szóvivő a holland De Telegraaf lapnak még azt is megerősítette, hogy Briatore a Forma-1 kereskedelmi nagykövete és folyamatosan dolgozik a széria fejlesztésén. Az olasz üzletember – akinek irodája a versenyhétvégéken a hírek szerint közvetlenül Stefano Domenicalié mellett van – a napokban a Sport Bild c. német lapnak nyilatkozott.

Flavio Briatore napjainkban [fotó: Ciro de Luca / Reuters]

„Bernie Ecclestone-nal a mai napig beszélő viszonyban vagyunk, ahogyan Stefano Domenicalival sem szakadt meg a kapcsolatom. Közeli kapcsolatban vagyunk, és csak miatta tértem vissza a paddockba. A Forma-1 a Liberty Media hatalomátvétele után jelentősen megváltozott az elmúlt években, méghozzá pozitív irányban. Az autók változásai miatt a versenyek izgalmasabbak, sokat fejlődött a szponzorok és a VIP-vendégek szórakoztatása, én pedig tapasztalataimmal tovább szeretném a szintet emelni” – fogalmazott.

„Az étteremhálózatomnak világszerte 1300 alkalmazottja van, Stefano pedig megkérdezte, hogy nem hoznám-e el az üzleti életben szerzett tapasztalataimat a Forma–1-be. Egy pillanatig sem haboztam. Mindegy, hogy új szponzorokkal és versenypályákkal történő tárgyalásokról van szó, vagy különleges vendégek különleges kiszolgálásáról, mindent Stefano kedvéért csinálok. A cégeimbe mindenhova beraktam képzett vezetőket, már nem akarok mindent saját magam intézni, elég régóta csináltam már ezt. Boldog vagyok, és örülök, hogy visszatérhetek a Forma–1-be. Egy kicsit mindig is ez lesz az otthonom.”

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.