Gumiszállítót vált a Formula-E

A következő idénytől a dél-koreai márka a Formula-E exkluzív műszaki partnere és egyben gumibeszállítója lesz!

A Formula-E 2014-es indulása óta a Michelin szállította a gumiabroncsokat a széria számára. A francia cég által gyártott univerzális keverékek száraz és vizes aszfalton való versenyzést is lehetővé tettek, így az időjárás változása esetén nem volt szükség külön kerékcserékre. Nyolc év után azonban a világbajnokság vezetése úgy döntött, hogy vált, az új beszállító pedig végül a Hankook Tire lett. A koreai óriásvállalat egy ausztriai eseményen be is mutatta vadonatúj abroncsait, amely az iON nevet kapta.

Az új abroncsot a Formula–E-vel szoros együttműködésben fejlesztették ki, figyelembe véve az elektromos autózás jövőképének fejlesztését, a teljesítmény csökkenése nélkül. A kifejezetten a Formula-E versenyautók harmadik generációjára szabott új gumiabroncsok közel egyharmada újrafelhasználható anyagokból készült, így járulva hozzá a bajnokság fenntarthatósági igényeinek kielégítéséhez. Az új abroncsok továbbra is száraz-vizes keverékűek lesznek, a versenyhétvégéket követően pedig a Hankook valamennyi felhasznált abroncsot újrahasznosít.

„Bő három döntöttünk úgy, hogy a 2023-as szezontól a világ legprogresszívebb, legmodernebb és legfenntarthatóbb versenysorozatának hivatalos műszaki partnerei és gumibeszállítói leszünk. A Hankook márka filozófiája és a fenntartható jövő felé irányuló stratégiai irányultsága teljes mértékben tükrözi a Formula-E szellemiségét. Együtt fogunk előre haladni, és jelentősen befolyásoljuk majd a modern motorsport fejlődését az elkövetkező években” – fogalmazott Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója.

Címlapkép: Hankook Tire Mediacenter
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.