Zhou jövőre is marad az Alfa Romeónál

Bejelentette az Alfa Romeo, ami amúgy is várható volt: a 2023-as idényben is Guanyu Zhou lesz Valtteri Bottas csapattársa.

A sajtóban már régóta tudvalévő volt, hogy Zhouval hosszabbítani szeretne az Alfa Romeo, a hírek szerint pedig augusztus végén a felek meg is állapodtak a feltételekben. A bejelentés végül a szezon ázsiai hajrája előtt történt meg, miután Zhou hatfutamos szünet után pontot szerzett Monzában az Alfának. Azt kell mondjuk, jó döntés született, a kínai pilóta ugyanis bemutatkozó szezonjában kevés hibát követett el, és az utóbbi időkben fel tudja venni a versenyt jóval tapasztaltabb csapattársával, Valtteri Bottasszal.

„Nagyon várom, hogy folytathassuk a közös munkát! Zhou munkához való hozzáállása a csapattal töltött első napjától, a tavalyi abu dhabi teszttől kezdve lenyűgözött, ami nagyon pozitív benyomást tett az egész csapatra. Tudtuk, hogy gyors, de ahogy ilyen rövid idő alatt alkalmazkodott az F1-hez, az egész idény egyik legjobb meglepetése volt számunkra” – fogalmazott Frédéric Vasseur csapatfőnök.

„Nagyon kedves srác, a csapatban mindenkinek tetszik a személyisége és a hozzáállása. Megvan benne az alázat, hogy kérdéseket tegyen fel és tanuljon mind a mérnököktől, mind Valtteritől. Elég intelligens ahhoz, hogy minden megszerzett információt felhasználjon a versenyről-versenyre való javulás érdekében. Tapasztalatát a következő szezonban kamatoztathatja majd, és biztos vagyok benne, hogy újabb lépést tesz előre, miközben tovább fejlesztjük csapatunkat.”

„Valóra vált álom volt számomra bekerülni a Forma–1-be, örökké élni fog velem az első versenyem emléke. A csapat mindenben támogat, az első naptól fogva szeretettel fogadtak és segítettek alkalmazkodni a motorsport legbonyolultabb bajnokságához. Az év eleje óta zajló kemény munka csak az első lépés afelé, hogy a következő szezonban még előrébb jussunk, és én is még többet szeretnék elérni a csapattal közösen. Sokat kell még tanulni, sokat kell fejlődni, de bízom a csapatban, alig várom közös történetünk következő fejezetét” – tette hozzá Zhou.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.