🇸🇬 W SERIES: Visser győzött, Chadwick kiesett Szingapúrban

Beitske Visser győzelmével ért véget a W Series szingapúri hétvégéje, miközben egy komoly finanszírozási probléma ütötte fel a fejét a háttérben…

Nem Jamie Chadwick első helyéről beszéltek a legtöbben a W Series szingapúri szabadedzését követően, a paddockban ugyanis szárnyra kaptak a hírek, hogy a széria komoly pénzügyi gondokkal küzd. A hónap elején kiadott pénzügyi dokumentumokból derült ki először, hogy a W Series 2021-ben nagy adósságállományt halmozott fel, a szingapúri hétvége előtti napokban pedig arról számoltak be, hogy a késedelmes kifizetések miatt akár a szezon hátralévő része is veszélyben lehet.

Hasonló helyzettel szembesült első idényében, 2019-ben is a W Series. Akkor a szériát több kulcsfontosságú partnere is elhagyta, amire még rájött a COVID-19-pandémia, a 2020-as szezon pedig ennek következtében el is maradt. Azóta további szponzorok is elpártoltak a széria mellől, így több csapatnak már csökkentett személyzettel kellett Szingapúrba utaznia, hogy legalább versenyezni tudjanak.

Ennek árnyékában került sor az időmérő edzésre, amelyet vizes pályán bonyolítottak le. Az edzést a folyamatos esőzés miatt kétszer szakították meg piros zászlóval, majd végül le is fújták, amikor öt perc még hátra lett volna az időből. A mostoha körülmények között Marta García szerezte meg a pole-pozíciót egy két és fél perces körrel, 87 ezreddel verve Beitske Vissert. A második sorból Alice Powell és Belén García, a harmadikból pedig Jessica Hawkins és Abbi Pulling rajtolhattak vasárnap, míg a bajnokságot óriási előnnyel vezető Jamie Chadwick csak 8. lett.

A futamon már kellemes, száraz idő köszöntötte a mezőnyt. Visser a 2. helyről rajtolva azonnal az élre vágott, Chadwick pedig rögtön több pozíciót nyert és az első kanyarba már hatodikként fordult be. Hátrébb Juju Noda és Chloe Chambers ütköztek a 7-es kanyarban, a japán versenye véget is ért. Visser az első helyen kisebb előnyt épített ki magának, García pedig csak szenvedett a 2. helyen, hosszú körök próbálkozásai után Powell végül meg is előzte. A spanyolt később még Belén García is megtámadta, neki azonban már nem sikerült az előzés, Marta ugyanis megtalálta a tempót és simán végigment a 3. helyen.

Mögöttük Hawkins haladt az 5. helyen, akit a rajttól kezdve folyamatosan támadott Chadwick, az eddig hat versenyből ötöt megnyerő brit azonban nem talált fogást az előtte haladókon. Frusztrációja végül balesethez vezetett, a kétszeres bajnok a 7-es kanyart fékezte el, átugratott a rázóköveken és a falban kötött ki. Ekkor pályára küldték a biztonsági autót.

Ezt követően csak egy kör maradt a leintésig, de érdemi változás már nem történt. Visser első futamgyőzelmét szerezte a 2019-es zolderi hétvége óta, Powell 2. helyével megerősítette a bajnokságban elfoglalt helyét, de Marta García is örülhetett, ő tavaly Belgium óta először állhatott a dobogóra. Belén García 4. lett, 5. helyével a szezonnyitó óta a legjobb eredményét érte el Jessica Hawkins, és újra pontot szerzett – ahogyan eddig minden versenyen – Abbi Pulling is. Ugyanezt Sarah Moore is elmondhatja magáról, ő zsinórban másodszor lett hetedik, a maradék pontszerző helyeken pedig Wohlwend, Kimiläinen és Eaton futottak be.

A bajnokságban három futammal a szezon vége előtt Chadwick 143 ponttal vezet, őt 93-mal követi Visser, 86-tal Powell és 73-mal Pulling.

Folytatás – remélhetőleg – az Egyesült Államokban, három hét múlva.

Címlapkép forrása: Beitske Visser hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.