Buemi váltja Frijns-t az Envision Racingnél jövőre

Hivatalossá vált, ami már jóideje tudvalévő volt a paddockban: a Nissantól távozó Sébastien Buemi érkezik jövőre az Envision Racinghez Nick Cassidy mellé!

Sébastien Buemi a Formula-E első néhány idényének meghatározó alakja volt. A Renault e.dams csapatával az első három szezonban tizenkét futamot nyert meg, a második évadban pedig a bajnoki címet is megszerezte. Amióta azonban 2018-ban a Nissan átvette a csapat irányítását, az istálló és Buemi formája is visszaesett, az előző két idényben például összesen ötven pontot tudott gyűjteni, eközben egyetlen alkalommal sem végzett dobogón. A felek közös útja a nemrég befejeződött idény végén véget ért, ma pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a svájci pilóta az Envision Racingnél folytatja.

„Csapatként mindig arra törekszünk, hogy a lehető legversenyképesebbek legyünk. Sébastien esetében biztosak vagyunk abban, hogy az egyik leggyorsabb, legtapasztaltabb és legambiciózusabb versenyzőnk lesz a rajtrácson, ami nagy magabiztosságot ad az új szezonban. Úgy gondoljuk, hogy két pilótánk is lesz, akik segíthetnek abban, hogy az élen versenyezzünk és megküzdhessünk a világbajnoki címekért” – fogalmazott Sylvain Filippi csapatfőnök.

Címlapkép forrása: Sébastien Buemi hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.