Toto Wolff “téglája” robbanthatta ki a Red Bullt övező túlköltekezési botrányt

A Mercedes csapatfőnökének egykori alkalmazottja robbanthatta ki a Red Bull körüli botrányt, miközben Helmut Marko továbbra is ragaszkodik az ártatlanságukhoz.

Toto Wolff bizalmasa robbanthatta ki az egész botrányt, ami a Red Bull túlköltekezése körül zajlik – erről Ralf Schumacher beszélt a minap egy interjúban. A korábbi Forma–1-es futamgyőztes – aki jelenleg a Sky Germany riportereként dolgozik – elmondta: elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen információk egyszerűen csak úgy kiszivárogjanak, és akármi is legyen az FIA vizsgálatának végeredménye, számára Toto Wolff egy rossz vesztes.

„Mindannyian tudjuk, hogy Toto egyik közeli bizalmasa és egykori alkalmazottja most nagyon magas beosztásban dolgozik az FIA-nál. Az FIA-nak vizsgálatot kell végeznie önmagával szemben, mert ilyen információk egyszerűen nem szivároghatnak ki. Ez csak árt a Forma–1-nek árt, és csak az FIA hibáztatható érte. Tulajdonképpen teljesen mindegy, mi derül ki szerdán, számomra Toto a kemény kritikáival egy rossz vesztes benyomását kelti, aki még mindig nem emésztette meg, hogy tavaly elveszítették a bajnoki címet” – fogalmazott Schumacher.

Az üggyel kapcsolatban egyébként a Red Bull Racing sportigazgatója, Dr. Helmut Marko is megszólalt, aki szintén úgy vélekedik, hogy a Mercedesnek van egy téglája az FIA-nál, de természetesen semmilyen konkrét tárgyi bizonyíték nem támasztja ezt alá. Ez a bizonyos “besúgó” Shaila-Ann Rao lehet, aki jelenleg az FIA sportért felelős főtitkára, korábban pedig Toto Wolff személyes tanácsadója és jogásza volt a Mercedesnél.

A Red Bull a legutolsó 14 versenyből 12-t nyert meg [kép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story]

A holland Ziggo Sport egyébként úgy tudja: a Red Bull és az Aston Martin is 7,5 millió dolláros pénzbüntetést fog kapni az állítólagos túlköltekezés miatt, valamint halmazati büntetésként korlátozzák számukra a szélcsatorna használatát a 2023-as idény során. Marko azonban továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem követtek el vétséget.

„A mai napig nincs végleges jelentés, nincsenek konkrét adatok. Van azonban néhány szabálypont, amit másképp értelmezünk, mint az FIA. Jelentést küldtünk nekik, de egyelőre nem érkezett válasz. Ha a hat említett passzusból csak kettőben is igazunk van, akkor már a költségplafon alatt vagyunk. Ez az egész ügy teljesen nonszensz” – vélekedett.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.