F3: A Mercedes-junior Paul Aron a Premával debütál jövőre

A Ferrarihoz köztudottan közel álló Prema Powerteam színeiben debütálhat jövőre az FIA F3-ban a Mercedes-akadémista Paul Aron!

Négy év, alsóbb kategóriákban versenyzés után jövőre eljut az FIA F3-ba Paul Aron. A 18 éves versenyző az elmúlt két évet a Formula Regional European Championshipben töltötte, és noha egy évig versenyzett az ART Grand Prix színeiben is, pályafutása elválaszthatatlanul a Prema Powerteamhez kötődik.

„Nagyon boldog, izgatott és hálás vagyok, hogy a Premával versenyezhetek jövőre a Formula–3-ban. Évről-évre bizonyítottak, mindig három autójuk az élen volt, nagyszerű tempót mutattak. Örülök, hogy még egy évet velük tölthetek, és biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb csomagot adják a győzelemért való küzdelemhez. Nagyon várom, hogy lássam, mit fogunk elérni jövőre” – mondta az észt pilóta.

„Nagyon örülünk, hogy folytathatjuk a közös munkát Paullal. Mindig is tisztában voltunk a győzelmi potenciáljával, és úgy gondoljuk, hogy a jövőben is lenyűgöző versenyeket fog produkálni, még egy olyan nagyon versenyképes és nagy kihívásokkal teli környezetben is, mint a Formula-3. Jövőre egy tanulóév lesz számára, de biztosak vagyunk benne, hogy így is lesz esélye a futamgyőzelmekért megmérkőzni, ezért a célunk az, hogy már a téli tesztektől kezdve készen álljunk 2023-ra” – fogalmazott René Rosin csapatfőnök.

Paul Aron többszörös gokartbajnokként érkezett meg 2019-ben az Olasz Formula–4-be a Prema színeiben, ahol rögtön egy összetett bronzérmet szerzett. A következő idényben felléphetett a Formula-Renault Európa-kupába, ahol – mivel a Prema nem volt jelen – az ART Grand Prix szerződtette. Aron ebben az idényben csapata három versenyzője közül a leggyengébbnek bizonyult, és miközben Victor Martins nagy csatában bajnok lett, neki csak egy összetett 11. hely jutott.

A 2021-es idényben visszatért a Premához, ezúttal már a Formula Regional European Championship by Alpine sorozatban. Igazán erős eredményeket – köztük egy mugellói dupla győzelmet – csak a szezon második felében ért el, ami az összetett 3. helyéhez volt elég. Idén ugyancsak itt áll jelenleg, de akár a bajnoki címért is versenyben lehetne, ha nincs a monacói vagy az ausztriai botlás, de a monzai szezonnyitón elkövetett vezetői hibája sem javította az esélyeit.

Érdekesség, hogy Paul bátyja, a tőle hat évvel idősebb Ralf szintén autóversenyző volt. Ő 2015-ben nyerte meg az Olasz Formula–4-et, három évvel később 3. lett a Makaói Nagydíjon, majd 2018-ban négy győzelmet is szerzett a Formula–3-as Európa-bajnokságon. Ezt követően azonban nem tudott fentebb lépni, a 2019-ben megalapított FIA F3-ban nem kapott ülést, és itt meg is rekedt a karrierje. Mapanság a Prema csapatmenedzsereként tevékenykedik, mellette csak szórványosan indul autóversenyeken, többnyire az Észak-európai Porsche Sprint Challenge futamain láthatjuk, de például a litvániai Palanga Circuiten évente megrendezett 1006 km-es sportautóversenyt háromszor is megnyerte.

Ralf Aron egy Formula–3-as Európa-bajnoki futamon Zandvoortban, 2018-ban [fotó: Thomas Suer / FIA F3]

Címlapkép: Niels Broekema / Dutch Photo Agency
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.