🇪🇸 TCR Europe: Girolami és a Comtoyou is simán bajnok, közben óriási botrány robbant ki

Franco Girolami simán, már az időmérő edzésen bebiztosította a 2022-es bajnoki címet, a barcelonai paddock azonban egy komoly adatlopási botránytól lett hangos…

Barcelonában a hétvégén befejeződött a TCR Európa-kupa 2022-es idénye. Az évad hetedik fordulójára nem kevesebb, mint 22 nevező akadt, köztük két újonc is. A Janík Motorsport a második autójába ezúttal a szlovák Samuel Sládečkát ültette, míg az együléses nevelőszériákból ismert Teo Martín Motorsport a spanyol Alejandro Geppertnek indított egy Hyundai Elantrát. Rajtuk kívül bemutatkozott a TCR Europe-ban Frédéric Vervisch, aki bár konkrétan ebben a szériában még nem versenyzett, de tekintélyes tapasztalata van TCR-autókkal, van dobogója az International Series-ből, a WTCR összetett értékelését pedig tavaly a 2. helyen zárta, úgyhogy újoncnak őt inkább ne nevezzük.

Elsőre talán meglepő lehet, de Frédéric Vervisch bizony most debütált a TCR Europe-ban [kép forrása: europe.tcr-series.com]

Franco Girolami 89 pontos előnnyel vágott neki az időmérő edzésnek, és mivel a TCR Europe szabályai értelmében csak a kvalifikáción 16 pontot lehet kasszírozni, az argentin már itt bebiztosíthatta bajnoki címét. A Q1-ben Jack Young volt a leggyorsabb, begyűjtve ezzel a hat bónuszpontot, míg közvetlen üldözői mögött végzett. A bajnokság 2. helyéért ekkor még versenyben lévő Gavrilov meglepetésre csak 13. lett, így nem jutott be a Q2-be.

Young a második etapra is fenntartotta jó formáját és 1:53.909-cel simán megszerezte a pole-pozíciót. Mögötte Coronel és Callejas végeztek, a világ szeme azonban a Girolami–Files duón volt, akik három és fél perccel a vége előtt visszatértek a boxba. Files ki is szállt az autójából, Girolaminak azonban felraktak egy friss szett gumit, amivel a 12. helyről előrejött a 4.-re, az ezért járó hét ponttal pedig bebiztosította a bajnoki címet! Files ráadásul motorcsere miatt a nyitóversenyt csak a rajtrács végéről kezdheti meg.

A Q2-ben a 10. helyen John Filippi végzett, így a második futamra ő szerezte meg az első rajtkockát.

Az első futam rajtfelállása

A második futam rajtfelállása

Young uralta az időmérőt Barcelonában [kép forrása: europe.tcr-series.com]

A nyitóversenyt tehát Young kezdhette az élről, a brit pedig fogott is egy jó rajtot, innentől kezdve pedig egyetlen dolga volt: vigyázni a gumikra és behozni az autót az első helyen. Ezt kiválóan végezte is, miközben az őt támadó Coronel a futam második felére egyre inkább túlmelegedéssel kezdett küzdeni. Néhány körrel a vége előtt a holland szándékosan lemaradt, hogy észhez térjenek a gumijai, újabb támadást azonban már nem tudott intézni, ugyanis itt Young rákapcsolt és magabiztosan elsőként száguldott át a célvonalon. A brit így első győzelmét aratta a portugáliai szezonnyitó óta, Coronel pedig nagy lépést tett az egyéni tabella 2. helye felé.

A 4-5. helyről rajtoló Girolami és Vervisch már a rajtnál megelőzték Callejast, a fiatal spanyol azonban néhány kanyaron belül visszaszerezte a 4. helyet. Vervisch-nek csaknem a fél versenytávjába belekerült, mire újra maga mögé tudta a Cuprát, és noha a végére utolérte Girolamit is, bajnok csapattársa ellen nem vállalt fölösleges kockázatot. A páros így bekocogott a 3-4. helyen, Callejas követte őket, majd Galáš következett a 6. pozícióban. A 7. helyért Oriola és Baldan küzdöttek, és végül az olasz csak azért került vetélytársa elé, mert az túl szélesen használta a pályát, és a versenyirányítás utasította a pozíció átadására.

A mezőny végéről rajtoló Files nagyon sokat jött előre az első körökben, azonban a 11. helyen, a Gavrilov–Halder páros mögött megakadt a lendülete. A 7. körben aztán a két versenyző többször is ütközött, a Cupra meg is sérült, Files pedig ezt kihasználva mindkettejüket megelőzte. A brit így a 9. helyen futott be, Gavrilovot pedig még Halder és Filippi is megelőzték a célig.

Az első futam végeredménye

Itt nézhető vissza az első futam!

A fordított rajtrácsos futamot Filippi kezdhette az élről, mögötte pedig Oriola, Galáš, Baldan, Vervisch, Files, Girolami és Callejas sorakoztak. A bajnok argentinnak a 7. helyről rajtolva kevesebb mint egy körébe telt, hogy vezesse a futamot: az első kanyarba már a 4. helyen fordult be, a 4-esben megelőzte Girolamit, majd az utolsó sikánnál az egymással kakaskodó Filippi–Oriola duó mellett is elslisszant. Ráadásul Vervisch is tudta követni őket, így egyetlen kör után a Comtoyou 1-2-ből kontrollálhatta a futamot. A 2. körben az összetömörödő középmezőnyben Filippi ráadásul ütközött Younggal, így versenye a sóderágyba ragadva be is fejeződött.

A francia kiesése miatt rövid időre pályára küldték a biztonsági autót, majd két körrel később jöhetett is vissza, ezúttal Oriola Hyundai-a állt meg a célegyenesben. Coronel ezzel feljött a 3. helyre, így a Comtoyou már 1-2-3-ban volt, mögöttük pedig Files várta, hogy előre törhessen. Az újraindításnál Vervisch taktikusan óriási helyet hagyott Girolami mögött és maga elé engedte az egyéni 2. helyért hajtó Coronelt.

Eközben Files Vervisch támadása közben hibázott, így visszasorolódott Halder és Gavrilov mögé. A brit később erőszakossága következtében további helyeket veszített, így kezdett egyre nyilvánvalóbbá válni, hogy Coronel lesz az ezüstérmes. Ez akkor lett végleges, amikor a 2019-es bajnok ütközött Gavrilovval, kicsúszott a sóderágyba és csak a 19. helyre tudott visszaállni.

Az élen viszont már nem történt változás: Girolami sima győzelemmel zárta le bajnoki idényét, a dobogó mindhárom fokának kisajátításával pedig a Comtoyou Racing megnyerte a csapatok értékelését. Második helyével Coronel összetettben is ebben a pozícióban végzett, míg Vervisch beugróként egyetlen hétvége alatt több pontot gyűjtött, mint az egész szezont végigversenyző Leonov, Ghermandi, vagy Michelle Halder. A három Audi mögött a két halderes Honda végzett a 4-5. helyen Halder–Young sorrendben, majd Callejas, Butti, Baldan, Davidovski és Galáš következtek.

A második futam végeredménye

Itt nézhető vissza a második futam!

Botrány még a futam utánra is maradt: Gavrilov a Filesszal szembeni incidens miatt kapott egy tízmásodperces időbüntetést, így a 12. helyről visszaesett a 16.-ra. Igen ám, csakhogy ezzel a Volcano Motorsport bukott hét pontot, aminek köszönhetően elveszítették a csapatbajnokság 2. helyét is, azt a Target Competition örökölte meg.

Gavrilov erőszakossága a Volcano Motorsport ezüstérmébe került [kép forrása: europe.tcr-series.com]

Az egyéni bajnokság végeredménye:

versenyzőcsapatautópont
1.Franco GirolamiComtoyou RacingAudi RS 3 LMS431
2.Tom CoronelComtoyou RacingAudi RS 3 LMS316
3.Josh FilesTarget CompetitionHyundai Elantra N285
4.Isidro CallejasVolcano MotorsportCupra León Competición275
5.Klim GavrilovVolcano MotorsportCupra León Competición256
6.Jack YoungProfi-Car Team HalderHonda Civic Type R246
7.Nicola BaldanTarget CompetitionHyundai Elantra N245
8.Mike HalderProfi-Car Team HalderHonda Civic Type R228
9.Jáchym GalášJaník MotorsportHyundai Elantra N224
10.John FilippiSébastien Loeb RacingCupra León Competición202

A csapatbajnokság végeredménye:

csapatautópont
1.Comtoyou RacingAudi RS 3 LMS797
2.Target CompetitionHyundai Elantra N581
3.Volcano MotorsportCupra León Competición579
4.Profi-Car Team HalderHonda Civic Type R522
5.Janík MotorsportHyundai Elantra N354
6.Sébastien Loeb RacingCupra León Competición236
7.Brutal Fish RacingHonda Civic Type R139
8.RC2 Junior TeamAudi RS 3 LMS,
Cupra León Competición
118
9.Agressive Team ItaliaHyundai Elantra N83
10.Scuderia Ghermandi by Lema RacingCupra León Competición33

Az újoncok értékelése:

versenyzőcsapatautópont
1.Marco ButtiÉlite Motorsport by ComtoyouAudi RS 3 LMS344
2.Luís CidadeÉlite Motorsport by ComtoyouAudi RS 3 LMS86
3.Alejandro GeppertTeo Martín MotorsportHyundai Elantra N75
4.Paolo RoccaMM MotorsportHonda Civic Type R74
5.Gustavo MouraVolcano MotorsportCupra León Competición40
6.Losonczy LeventeAgressive Team ItaliaHyundai Elantra N5

Részletesebben a tabellák >> itt <<.

A címsorokban már említett adatlopási botrányról pedig ebben a cikkben nem szeretném tölteni a helyet. Akit érdekelnek a részletek, a lenti linkre kattintva tud tájékozódni, a friss fejleményekről pedig folyamatosan beszámolunk itt és a Facebook-oldalunkon.

A Target–Comtoyou botrány részletei

Köszönjük mindenkinek az egész éves megtisztelő figyelmet, találkozunk jövőre is!

Címlapkép forrása: europe.tcr-series.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.