Bejelentette 2023-as felállásait a Corvette

A szezon végén elhagyja a Corvette Racinget és várhatóan visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Porschéhoz Nick Tandy!

Kedden este bejelentette 2023-as versenyzőit a Corvette Racing, a felállásból pedig kimaradt a márkát két éve szolgáló Nick Tandy. A 37 éves pilóta 2021-ben igazolt át a Porschétól, rögtön első évében négy futamgyőzelmet szerzett az IMSA sportautó-bajnokságban váltótársaival, ami az összetett 2. helyéhez volt elég. A daytonai 24 órás versenyen másodikok lettek, Le Mans-ban pedig a 6. helyen végeztek kategóriájukban. Idén a Corvette már a WEC-ben indította Tandy-t, és jelenleg csak a 6. helyen állnak összetettben, nagyrészt a duplapontos Le Mans-i 24 óráson történt kiesésüknek betudhatóan.

Tandy a hírek szerint jövőre visszatér a Porschéhoz, mely márkával hat évig versenyzett az IMSA sportautó-bajnokságban, valamint lehúzott egy idényt az endurance-világbajnokságon és kettőt a Porsche-szuperkupában is. Az előző két idényben nem volt hivatalos Porsche-pilóta, ennek ellenére több versenyre is beugrott hozzájuk, például a spa-francorchamps-i és a nürburgringi 24 órás futamokra, valamint számos NLS-fordulóra, továbbá a Brit Porsche Carrera-kupában is működtet egy csapatot. A stuttgarti márka a Sportscar365 értesülései szerint az LMDh-programjában számít majd Tandy-re, hivatalosan azonban eddig semmit nem erősítettek meg.

Ami pedig a felállásokat illeti, a Corvette az IMSA-ban és a WEC-ben is egy-egy autót indít majd. Amerikában a GTD Pro kategóriában a két állandó versenyző marad Jordan Taylor és Antonio Garcia, melléjük a hosszú távú fordulókon Tommy Milner csatlakozik majd. Utóbbi szerepet idén Nicky Catsburg töltötte be, a holland azonban jövőre átnyergel a világbajnokságba, ahol teljes szezonos ülést kap. Mellé érkezik majd Bronz-minősítésűként egy igazi legenda, a le mans-i, daytonai és sebringi győztes, 51 éves Ben Keating, illetve majd egy Ezüst-kategóriájú pilóta, akinek személye egyelőre még nem ismert.

Címlapkép: Art Fleischmann
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.