Bírálta az F1-et és a Liberty Mediát Lewis Hamilton, amiért nem mentették meg a W Series-t

Lewis Hamilton komoly kritikákat fogalmazott meg a Forma–1 és a Liberty Media irányába, amiért nem avatkoztak közbe a 2022-es W Series szezon megmentéséért.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Forma-1 egyik betétsorozatának számító W Series szezonja a tervezettnél korábban véget ért, a széria finanszírozási gondok miatt nem rendez több versenyt idén. Pontos számokat nem hoztak nyilvánosságra, a Companies House nevű brit kormányügynökség azonban rávilágított, hogy mintegy hét és fél millió font nem érkezett meg a szponzoroktól.

Mindezt nem hagyta szó nélkül a hasonló politikai ügyekben köztudottan járatos Lewis Hamilton sem, a hétszeres világbajnok szerint az FIA és a Liberty Media nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a hölgyek le tudják futni a hátralévő versenyeiket.

„A Forma-1 egész története során soha nem fordítottak kellő figyelmet a nőkre, egyszerűen nincs ezen kellő hangsúly. Nem hangsúlyozzák eléggé azt a nagyszerű munkát, ami náluk folyik, nincs a hölgyeknek elegendő képviselete a sporton belül. A fiatal, csodálatos hölgy pilótáknak nincs lehetőségük, hogy eljussanak a Forma–1-be. Aztán vannak olyanok, akik azt mondják, hogy soha nem is lesz női F1-es pilóta. Ez egy teljesen rossz megközelítés, és sokkal többet kellene tennünk a lányok érdekében” – idézi Hamiltont a Motorsport.com.

Amióta a Liberty Media 2017-ben átvette az irányítást a Forma-1 felett, a sportág jelentős hasznot könyvelhetett el. Ezt a kereskedelmi sikert csak fokozta a tévéközvetítések szélesebb körben való elterjedése, valamint a Netflix sikersorozata, a Drive to Survive megjelenése. Figyelembe véve ezt a bevételnövekedést, Hamilton szerint nem tartott volna sokból a Forma–1-nek, hogy a szezon hátralévő részében finanszírozza a W Series-t.

„Mivel a Forma–1-nek és a Liberty Mediának nagyon jól megy, nem tartott volna sokból, hogy segítsenek a W Series-nek. Többet kell tennünk a fiatal nők ösztönzése érdekében, ez egyértelmű. A Mercedesszel együtt öt év alatt nyolcezer fiatal lányt próbálunk bevonni az sportba az Accelerate 25 kezdeményezés keretein belül. Minden csapatnak ezt kellene tennie!” – szólalt fel.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.