A Williams feltételes szerződést kötött Logan Sargeanttel

Nagy nyomást helyezett junior pilótájára a Williams: ő kapja Nicholas Latifi megüresedő helyét, de csak akkor, ha jól megy az F2-ben!

Pénteken egy újságíró megkérdezte az austini paddockban a Williams ügyvezetőjét, Jost Capitót, hogy lesz-e jövőre amerikai pilóta a rajtrácson. A szakvezető sejtelmesen annyit válaszolt, hogy mindenki figyelje a híreket, mert lehet, hogy szombaton bejelentenek valamit. Magyar idő szerint késő délután meg is érkezett ez a bejelentés, csak épp nem úgy, ahogyan arra a legtöbben számítottak: Logan Sargeant kapja 2023-ban a második Williamst, feltéve, ha megszerzi a szükséges licenszpontokat!

„Logan magas szinten teljesített az FP1-es debütálása során és hasznos visszajelzésekkel segítette a csapat felkészülését a hétvége hátralévő részére. Ezért további lehetőségeket biztosítunk majd számára Mexikóban és Abu Dhabiban, hogy integrálódjon a csapatunkba mind a szabadedzéseken, mind a Fiatal Pilóták Tesztjén. Eközben természetesen keményen dolgozunk, hogy támogassuk Logant a szuperlicensz megszerzésére irányuló erőfeszítéseiben” – fogalmazott Sven Smeets, a Williams sportigazgatója.

Sargeantnek egy összetett 5. helyre van szüksége idén az F2-ben, hogy megszerezze a licenszpontokat, illetve ha teljesít legalább két F1-es szabadedzésen legalább 100 km-t büntetés nélkül, akkor elég egy 6. hely is. Jelenleg harmadik, szóval minden esélye megvan, de ha nem jól jön ki a lépés, sokat is bukhat, úgyhogy észnél kell lennie. Sargeant 2015 és Alexander Rossi óta az első amerikai pilóta lehet a Forma–1-ben, az utolsó, teljes szezont teljesítő amerikai pedig még Scott Speed volt 2006-ban.

Címlapkép forrása: Logan Sargeant hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.