Az Audi a Sauber partnere lesz 2026-tól

Végre hivatalosan is bejelentették, ami régóta tudvalévő volt a paddockban: a 2026-os idénytől a Sauber az Audi gyári csapata lesz!

Az Audi a Belga Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy 2026-tól beszáll a Forma–1-be, és noha szinte az egész paddock tudta, hogy a Sauber partnerei lesznek, ezt akkor még hivatalosan nem erősítették meg. Ma délelőtt végre ezt is bejelentették, egyúttal pedig az is kiderült, hogy az Audi részesedést is vásárol a Saubernél, noha ennek mértékét és időpontját nem hozták nyilvánosságra.

„„Az Audi a Sauber Csoport legjobb stratégiai partnere. Egyértelmű, hogy azonosak az értékeink és a jövőképünk, alig várjuk, hogy közös céljainkat egy erős és sikeres partnerségben érjük el. Együttműködésünk új magasságokba emeli a csapatot, és egyben garantálja a vállalat hosszú távú jövőjét – egy olyan entitást, amely elkötelezett munkaerővel, Európa egyik vezető szélcsatornájával és világszínvonalú gyártólétesítményekkel büszkélkedhet” – áll a Sauber közleményében.

A svájci istálló jövőre még Alfa Romeo néven versenyez a Forma–1-ben, 2024-ben a hírek szerint visszaváltanak a Sauber névre, de továbbra is Ferrari erőforrásokkal, 2026-ban pedig érkezik az Audi.

Címlapkép: AUDI AG
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.