F3: Dino Beganovic a Prema második jövő évi versenyzője

Bejelentette második versenyzőjét a Prema, Paul Aronnal együtt Dino Beganovic is érkezik jövőre az F3-ba!

Igazából semmiféle meglepetéssel nem szolgált a Prema Racing szerda délelőtti bejelentése, amely szerint a Formula Regional European Championship by Alpine idei bajnoka, Dino Beganovic 2023-ban fellép az FIA Formula–3-ba. A svéd-bosnyák versenyző idén négy győzelemmel és további kilenc dobogós helyezéssel, 40 pont előnnyel nyerte meg a FREC-t, ráadásul úgy, hogy egy korábbi kizárás miatt még függőben van egy fellebbezésük is, tehát akár még több pontja is lehet.

„Ez lesz a negyedik évünk együtt, és nagyon büszke vagyok arra, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk. A Premának csodálatos története van az F3-ban, eddig minden évben megnyerte legalább az egyik bajnokságot. Úgy gondolom, hogy ez egy lépés a helyes irányba a jövőm és a csapat szempontjából, hiszen régóta dolgozunk együtt. A jerezi teszt jó pozícióba hozott minket a jövő évi felkészülés szempontjából, innen szeretnénk folytatni” – fogalmazott Beganovic.

A 18 éves versenyző néhány héttel ezelőtt vett részt a fent említett teszten Jerezben a Prema színeiben, akkor két csapattársa Zak O’Sullivan és Paul Aron volt. Utóbbival idén és tavaly is együtt versenyeztek a FREC-ben, jövőre pedig folytatják párviadalukat, hiszen az észtet már korábban bejelentette a csapat. O’Sullivan szeretne jövőre már a Formula–2-ben versenyezni, ez azonban a hírek szerint nem fog megvalósulni, az F3-as ülés a Premával viszont szinte biztosra vehető és csak idő kérdése, hogy mikor jelentik be hivatalosan is.

Címlapkép: Sebastian Rozendaal / Dutch Photo Agency
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.