F3: Gabriele Mini a Hitech színeiben debütál jövőre

Bejelentette első jövő évi versenyzőjét a Hitech GP az olasz Gabriele Mini személyében!

A 17 éves versenyző 2020-ban megnyerte az Olasz Formula–4-et a Prema Racing színeiben, idén pedig az ART Grand Prix-vel a bajnoki címért ment a Formula Regional European Championship by Alpine sorozatban, végül 2. lett Dino Beganovic mögött. Emellett a Hitech Grand Prix csapattal részt vett a Formula Regional Asian Championship 2022-es kiírásának küzdelmeiben is, két győzelemmel a tabella 4. helyén zárt, úgy, hogy három futamot kihagyott.

„Elég régóta követem már Gabriele pályafutását, a gokartos és a Formula–4-es éveit is figyelemmel kísértem. Örömünkre szolgált, hogy a FRAC-ban együtt dolgozhattunk és erős eredményeket értünk el együtt, melynek során első kézből láthattuk Gabriele elkötelezettségét és tehetségét. A FREC-ben lenyűgöző szezonja volt és az F3 tesztjein is azonnal gyors tudott lenni, alig várjuk a közös munkát 2023-ban!” – fogalmazott Oliver Oakes, a Hitech csapatfőnöke.

Mini a Hitech színeiben a bajnoki címért vélhetően nem lesz csatában, de ha itt is konstans erős teljesítményt tud nyújtani, akkor könnyen egy F1-es csapat nevelőprogramjában találhatja magát.

Címlapkép: Sebastian Rozendaal / Dutch Photo Agency
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.