F3: Saucy jövőre is marad az ART Grand Prix-nél

A gyengén sikerült bemutatkozó idény után kap még egy lehetőséget a bizonyításra az ART Grand Prix-től Grégoire Saucy.

A svájci pilóta tavaly nagy fölénnyel lett a Formula Regional European Championship by Alpine bajnoka, ezért sokat vártak tőle idén az F3-ban. Tehetségét azonban nem tudta megvillantani: az egész idény során mindössze négy alkalommal végzett pontszerző helyen, ami csak az összetett 15. helyéhez volt elegendő, miközben egyik csapattársa, Victor Martins bajnok lett. Ennek fényében némileg meglepő, hogy kapott még egy év esélyt, de ezzel már muszáj lesz élnie.

Saucy egyébként sem tartozik a legmeredekebben felfelé ívelő pályájú pilóták közé: 2021-es FREC bajnoki címe előtt öt évet töltött el különböző együléses sorozatokban anélkül, hogy egyetlen versenyt is megnyert volna. Ez idő alatt több Formula-Renault és Formula–4-es bajnokságban is szerepelt, 2020-ban pedig a Toyota Racing Series szezonját is lefutotta.

„Grégoire három éve az ART család tagja, így pontosan ismerjük emberi és sportemberi tulajdonságait, amit rendkívül nagyra értékelünk. A FREC-ben szerzett bajnoki címe után ígéretesen debütált az F3-ban is azzal, hogy Bahreinben rögtön felállhatott a dobogóra. A csapathoz hasonlóan Grégoire-nak is voltak hullámvölgyei, de keményen küzdött az egész év során, 2023-ban pedig már a rendszeres győzelmeket célozzuk” – fogalmazott Sébastien Philippe, az ART Grand Prix csapatfőnöke.

Saucy számára a jövő év a karrierje megmentéséről fog szólni, muszáj lesz valami nagyot villantania, ha fentebb akar lépni a Formula–2-be.

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.