Megnevezte új csapatfőnökét a Mahindra

A korábban az FIA-nál dolgozó Frederic Bertrand váltja Dilbagh Gillt a Mahindra Racing csapatfőnöki székében!

Szeptember elején jelentette be a Mahindra, hogy a csapatot a Formula-E megalapítása óta irányító Dilbagh Gill a következő szezonban már nem lesz az istálló alkalmazottja. Azóta találgatás övezte, hogy ki lehet az új főnök, ma pedig lehullt a lepel: a legutóbb az FIA-nál tevékenykedő Frederic Bertrand érkezik az indiai istállóhoz.

„Örülök és rendkívül izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Mahindra Csoporthoz, és a versenytevékenységüket vezethetem! Megtiszteltetés számomra, hogy szemtanúja lehettem a Mahindra Formula-E csapat növekedésének, egyúttal büszke vagyok arra, hogy most rám hárult a feladat, hogy még jobb teljesítményre és eredményekre vezessem a csapatot. Az elkövetkező hónapok kemények lesznek és sok kemény munkát igényelnek, de a cél egyértelműen az, hogy elsők legyünk a gyártók és csapatok rendkívül versenyképes mezőnyében. Ez egy új fejezet és nagy kihívás a karrieremben, és alig várom, hogy elkezdhessem!” – fogalmazott Bertrand.

Frederic Bertrand egy évtizeden át szolgálta az FIA-t, ahol legutóbb a Formula–E-ért és az innovatív sportokért felelős igazgatóként dolgozott, mely szerepében a Gen 3-as érára való átállást felügyelte. Emellett érintett volt az FIA Motorsport Games projektben, melynek nemrég bonyolították le a második felvonását a Paul Ricard pályán. Új munkahelyén Bertrand felügyeli majd a Mahindra Formula-E tevékenységét.

Korábban a Forma–1-ben is láthattunk példákat arra, hogy egy csapat az FIA-tól igazolt szakembereket. A lengyel Marcin Budkowski például négy évig volt az FIA technikai- és sportért felelős koordinátora, innen igazolt műszaki igazgatóként a Renault-hoz, majd az Alpine ügyvezető igazgatója lett, mely posztról ez év januárjában köszönt le. Az FIA korábbi helyettes versenyigazgatója, Laurent Mekies pedig 2018-ban lett a Ferrari versenyigazgatója, a munkakört a mai napig betölti.

Címlapkép forrása: Mahindra Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.