F2: Oliver Bearman a Prema színeiben debütálhat jövőre

Elkelt a Prema egyik jövő évi ülése: Oliver Bearman jövőre fellép az F2-be az olasz istálló színeiben! Azt gondolom, nem kell magyarázni, egyértelműen megérdemli a helyet.

Noha sokan azt várták, hogy Bearman még egy idényt maradni fog a Formula–3-ban, a Prema Racing végül úgy döntött, hogy jövőre eggyel feljebb lépteti a fiatal britet. Hozzáteszem: jogosan, hiszen azok után, hogy Bearman 2021-ben történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy egy éven belül a német és az olasz Formula–4-et is megnyerte, idén az F3-hoz is gyorsan tudott alkalmazkodni. Már az első versenyén dobogós helyen végzett, és bár voltak hullámvölgyei, az egy futamgyőzelmet és a további hét dobogós helyezést, valamint az összetett 3. helyezést nem kell magyarázni. A bajnoki címről egyébként csak hét-, az ezüstéremről mindössze kettő ponttal maradt le.

„Meglepődtünk azon, hogy Oliver milyen gyorsan tudott az F3-hoz alkalmazkodni a Formula-4 után. Oliver egy igazán tehetséges pilóta, és miközben megteszi első lépéseit az F2-ben, bízunk benne, hogy csapatunk és a Ferrari Driver Academy támogatásával versenyről-versenyre javulni fog. Nem lesz könnyű dolga, mert az F3 és az F2 között elég jelentős ugrás van, de hiszünk abban, hogy együtt szép eredményeket érhetünk el!” – fogalmazott René Rosin, a Prema csapatfőnöke.

Címlapkép: Mark Sutton / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.