Új együléses sorozat indul jövőre Eurocup-3 néven!

Bejelentették az új open-wheel széria terveit, amely Eurocup-3 néven már jövőre indulna!

Egy ideje tervben van már egy új széria beindítása, melynek terveit ma közzé is tették. Az új, Eurocup-3 névre hallgató bajnokságot ugyanaz a promóter szervezné, amely a Spanyol Formula–4-et is, szintben pedig az F3 és az F4 közé tervezik magukat, az Euroformula Open és a Formula Regional European Championship by Alpine közvetlen riválisaként. Az új széria terveiről elsőként a Formula Scout értesült októberben, a spanyol F4 barcelonai szezonzárójának hétvégéjén pedig először beszéltek nyilvánosan is az elképzelésekről. Akkor mi is megírtuk, hogy a végnapjait élő Euroformula Open helyett 2023-ban egy új, kontinentális sorozat indulhat főként ibériai versenyhelyszínekkel.

Nyolc autó – ennyi volt az Euroformula Open mezőnye a 2022-es szezonzárón, Barcelonában [fotó: Fotospeedy]

A tervek szerint az Eurocup–3-ban legalább 16 éves pilóták versenyezhetnek majd, a futamokat pedig a standard FIA-pontrendszer alapján értékelik, kettő bónuszponttal a pole-pozícióért és eggyel a leggyorsabb körért. Egy hétvége két, egyenként negyvenperces szabadedzésből, két negyedórás időmérőből és két, egyenként harminc perc plusz egy körös futamból fog állni. A versenyhétvégéken kívül legfeljebb 12 napot tesztelhetnek a csapatok egy évben, ezek felét az egyes fordulók pénteki napján kell lebonyolítani.

A szezon nyolc versenyhétvégét tartalmaz majd, melyek fele Spanyolországban kerül megtartásra, a pontos helyszínek MotorLand Aragón, Valencia, Jerez és Barcelona. A többi fordulót ismert nemzetközi pályákon rendezik majd, 2023-ra Spa-Francorchamps-ot, Monzát, Zandvoortot és Estorilt választották. Az autó a Tatuus cég új fejlesztésű gépe lesz, amely az FRegional alvázra épül majd, de a jelenlegi T-318-as modellnél 25 kilóval könnyebb és előzésre alkalmasabb lesz.

A spanyol az egyik legrangosabb nemzetközi Formula–4-es bajnokság, olyan rangos csapatokkal, mint a Drivex School, a Campos Racing, Saintéloc Racing, a Teo Martín Motorsport, vagy a négyszeres bajnok MP Motorsport [fotó: f4spain.org]

Ami a technikai oldalt illeti, az autókba azt a négyhengeres Alfa Romeo motort építik be, amelyet az Alpine színre lépése előtt a Formula Regional European Championshipben is használtak. Az erőforrások teljesítményét 300 lóerőre húzzák fel, a hivatalos gumiszállító a Hankook lesz, valamint a FREC mintájára push-to-pass rendszert is alkalmazni fognak.

Címlapkép: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.