F2: A DAMS-szal debütálhat az F2-ben Arthur Leclerc

A legtöbben a Premára számítottak, végül a DAMS ad lehetőséget a debütálásra Charles Leclerc öccsének.

Miután a Prema Powerteam hétfő délelőtt bejelentette, hogy jövőre Frederik Vesti lesz Oliver Bearman csapattársa, beindultak a találgatások, hogy vajon mi lesz Arthur Leclerc-rel, hiszen a legtöbben őt vizionálták az olasz istállóhoz. Nem kellett sokat gondolkodni, kiderült ugyanis, hogy az ifjú monacóit leszerződtette a DAMS!

„Örülök, hogy 2023-ban a DAMS-szal léphetek a Formula-2-be! Nagyon sikeres csapatról van szó, akik nagyszerű eredményeket értek el. Remélem, hogy én is részese lehetek ennek és hozzájárulhatok a csapat sikereihez. Charles Pic elképesztő munkát végzett a szezon során, hogy visszaterelje a csapatot a győzelem útjára, célom, hogy ebben én is közreműködhessek. Sokat kell dolgoznunk az új szezon márciusi kezdetéig, de már nagyon várom, hogy Abu Dhabiban megkezdhessem a tesztelést!” – fogalmazott Leclerc.

A 22 éves versenyző az előző két idényt az FIA F3-ban töltötte a Prema csapatával. Ez idő alatt különösebben nem tudta megváltani a világot, hiszen noha voltak kiugró teljesítményei, összességében nagyon hullámzó teljesítményt mutatott és elég sokat hibázott is. A két év alatt három győzelmet szerzett, idén a 6. helyen végzett összetettben. Előtte 2. lett a Formula Regional European Championshipben Gianluca Petecof mögött, szerzett egy bronzérmet a Német Formula–4-ben, valamint három évig a Venturi Formula–E-csapatának fejlesztőpilótájaként is tevékenykedett.

Címlapkép: Dutch Photo Agency
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.