F2: A Premánál folytatja Frederik Vesti

Pályafutása második Formula–2-es idényét a Prema Powerteammel teljesítheti Frederik Vesti, a dán pilóta lesz Oliver Bearman csapattársa jövőre!

Hétfő délelőtt a Prema Powerteam bejelentette, hogy a 2023-as idényben Frederik Vesti lesz Oliver Bearman csapattársa a Formula–2-ben. A 21. születésnapját januárban ünneplő dán versenyző idén teljesítette első szezonját az első számú nevelősorozatban az ART Grand Prix színeiben, egy győzelemmel az összetett 9. helyén zárt, előtte pedig az F3-ban is ment az ART csapatával.

Pályafutása korábbi szakaszában Vesti több szállal is kötődött a Premához. 2019-ben az olasz istálló színeiben nyerte meg a Formula Regional European Championshipet, méghozzá fölényesen, a 25 futamból 13-at megnyerve, 131 pont előnnyel Enzo Fittipaldi előtt. A következő idényben a Formula–3-ban is a Premával debütálhatott, ezt az idényt az összetett 4. helyén zárta három futamgyőzelemmel, 17 és fél ponttal elmaradva bajnok csapattársától, Oscar Piastritól.

A Prema ezzel egy teljesen új felállással vág neki a 2023-as idénynek. Az már korábban kiderült, hogy a tavalyi F3-as bajnok Dennis Hauger átigazol az MP Motorsporthoz, Vesti bejelentésével pedig kiderült az is, hogy Jehan Daruvalának másik csapat után kell néznie negyedik F2-es szezonjára. További érdekesség, hogy amíg idén két Red Bull támogatott versenyzővel állt fel a Prema, addig jövőre Vesti személyében egy Mercedes-, Bearman által pedig egy Ferrari-akadémistát sorakoztatnak fel.

Címlapkép forrása: Frederik Vesti hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.