Jövőre belép az F2-be és az F3-ba a PHM Racing

Átveszi a Charouz Racing System felszereléseit és nevezési jogát, ezzel pedig belép az FIA F2-es és F3-as sorozatokba jövőre a német PHM Racing!

Hétfő délután bejelentették, hogy az FIA F2-es és F3-as bajnokságaiban is jelen lévő Charouz Racing System istálló partnerségre lépett a különböző Formula–4-es szériákból – leginkább a németből és az olaszból – ismert PHM Racinggel. Az együttműködés keretein belül a PHM átveszi a Charouz felszereléseit és mindkét szériára vonatkozóan a nevezési jogokat, a főhadiszállás azonban marad a Charouz csehországi bázisán. Az új csapat neve PHM Racing by Charouz lesz.

„A Formula–3-hoz és a Formula–2-höz való csatlakozás a következő lépés a fiatal, tehetséges versenyzők átfogó fejlesztési programjaként való fejlődésünkben. Izgatottan várjuk, hogy olyan csapatot kínálhassunk a pilótáknak, amely elvezeti őket a gokartozástól egészen a Forma-1 előszobájáig” – fogalmazott Paul Hanno Müller csapatfőnök.

A PHM Racinget 2021-ben alapította meg Paul Hanno Müller a Mücke Motorsport hamvaiból, miután a legendás német versenyistálló beszüntette együléses versenytevékenységét. A PHM nagy részben átvette a Mücke Motorsport dolgozóit, a konkurens csapatok közül pedig azzal emelkedik ki, hogy nonprofit alapon működik, bevételeit pilótái és egyéb személyzete hosszú távú fejlesztésébe forgatja vissza. A csapat idén a német, az olasz és az arab Formula–4-es bajnokságokban indult, utóbbi kettőben a 3. helyen végeztek a csapatok értékelésében, míg a német szériában az ezüstérmet szerezték meg, Taylor Barnard pedig egyéniben is a 2. helyen zárt Andrea Kimi Antonelli mögött.

„Szeretném üdvözölni a PHM Racinget a Formula–3-ban és a Formula–2-ben! Bár egy viszonylag új csapatról van szó, alig várják, hogy bebizonyítsák, megvan bennük minden, ami ahhoz kell, hogy megfeleljenek az F2 és az F3 kihívásainak. Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Toni Charouznak és vele együtt mindenkinek a Charouz Racing Systemnél. Toni nagyszerű partner volt az évek során, a Charouz Racing pedig 2018 óta a paddockunk megbecsült tagja volt. A következő szezonban mindkét kategóriában indul majd a PHM Racing by Charouz, így a Charouz név bizonyos mértékben még egy évig biztosan a rajtrácson marad” – nyilatkozta Bruno Michel, az F2 és az F3 vezérigazgatója.

A PHM Racing idén három alapversenyzőt futtatott az F4-es bajnokságokban: a brit Taylor Barnard, az orosz (de az ismert okok miatt olasz színekben induló) Nikita Bedrin, valamint a német Jonas Ried felbukkanására jövőre is lehet számítani az F3-ban. Közülük Barnard és Bedrin már szerepelt is az F3-asok év végi tesztjén, Jerezben a Jenzer Motorsport színeiben, amely szintén szoros kapcsolatot ápol a PHM Racinggel. A Formula–2 év végi tesztjén Roy Nissany és Brad Benavides vezette a Charouz autóit, az ő esetleges szerződtetésükről egyelőre még nincs semmilyen hír.

Címlapkép: ADAC
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.