Sajtó: az összeomlás szélén az ADAC Formula-4

Egybehangzó sajtóhírek szerint az összeomlás szélén áll az egyik legnépszerűbb, legismertebb, legrangosabb F4-es bajnokság, a német széria.

Az f1feederseries.com arról ír, hogy 2023-ban már nem is írják ki a német F4 idényét, amely így eltűnhet a Formula-3 alatti együléses palettáról. A hírről elsőként csütörtök este a Formel Austria számolt be, aztán több más lap is lehozta, köztük az Olasz Autóklubnál, az ACI-nál belső forrásokkal rendelkező Italiaracing is.

Az F1 Feeder Series kereste a bajnokságot szervező Német Autóklubot (ADAC), amely azonban nem volt hajlandó kommentálni az értesüléseket, azt viszont megerősítették, hogy néhány napon belül közzéteszik a 2023-as versenynaptárat. Ugyanakkor a német F4-ben a sorozat 2015-ös megalapítása óta versenyző US Racing megerősítette az F1 Feeder Seriesnek, hogy már 2020 óta bizonytalanság övezi a német bajnokság jövőjét, nem véletlenül hagytak ki idén a hat fordulóból hármat, jövőre pedig az olasz szériában terveznek indulni.

A német F4 az utóbbi években sokat veszített a jelentősségéből a rivális olasz bajnoksághoz képest, a legjobb versenyzők képesek voltak mindkét bajnokságban párhuzamosan sikereket elérni, ami korábban elképzelhetetlen volt. Az Italiaracing értesülései szerint egyébként az olasz F4-et felügyelő ACI Sport és a WSK Promotion jövőre Euro 4 néven új bajnokságot indítana, amely az olasz F4 kiegészítéseként működne, extra lehetőséget adva a fiataloknak a versenyzésre ahelyett, hogy a német F4-ben induljanak.

Az ADAC-nál más átszerveződések is várhatók, néhány nappal ezelőtt röppent fel ugyanis a hír, hogy az ITR nevű szervezet által irányított DTM jövőre közös versenyeket futna a rivális ADAC GT Masters sorozattal, amely valószínűsége idáig szintén a nullával volt egyenlő, konkurens sorozatokról lévén szó. A német F4 eddig a GT Masters betétsorozata volt, ugyanazzal az irányító szervezettel, így bár az érintettek részéről nagy a hallgatás, logikusnak tűnik, hogy ha a GT Masters összeomlik, akkor rántja magával az F4-et is.

Egyelőre tehát nem tudni, hogy mi lesz sem az ADAC GT Mastersszel, sem az ADAC Formula–4-gyel, mindenesetre aggasztó, hogy egyre több széria tűnik el a Föld színéről…

Címlapkép: ADAC
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.