Üdvözlünk!

A Grand Prix Zóna egy magyar, lelkes rajongók által üzemeltetett autó- és motorsport hírportál. Célunk, hogy követőink gyorsan, korrektül értesülhessenek a technikai sportok világában történt legfontosabb eseményekről.

Fő tevékenységi körünk eleinte csak a Forma-1 és az ahhoz közvetlenül kapcsolódó hírek voltak, azonban széleskörűen kiterjedt érdeklődési körünknek köszönhetően beindíthattuk testvéroldalunkat is, melyen a világ legnépszerűbb versenysorozatai (pl. Formula-E, WTCR, WEC, stb.) mellett megtalálhatók exkluzív tartalmak is, azaz olyan szériák hírei, amelyek a magyar sajtóban kevesebb figyelmet kapnak, vagy akár egyáltalán nincsenek is jelen.

A magyar sport-oldalak közül például általában csak mi számolunk be részletesen a Toyota Racing Series eseményeiről, de rajtunk kívül túlságosan sok helyen nem találkozni magyar nyelven az IMSA sportautó-bajnokság, a Formula Regional European Championship by Alpine, vagy a BTCC híreivel sem.

Tevékenységünket eleinte kizárólag csak a Facebookon végeztük az időközben beindult blogunk mellett, egyre inkább kezdtük azonban úgy érezni, hogy kinőttük ezt a felületet és szeretnénk komolyabbra fordítani a dolgot. Így végül létrehoztuk ezt a weboldalt, ahol a híreink ezentúl megjelennek, de természetesen megmarad a két Facebook-oldal is, ezek azonban többnyire csak terjesztési célt fognak szolgálni.

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy mi nem ebből a két oldalból élünk! Nem vagyunk profi szakírók, nincsen újságírói akkreditációnk, futamokra csak rajongóként járunk (általában a Hungaroringre), nem pedig a sajtó munkatársaiként, amikor lehetőségünk van erre.

Az oldalakat szabadidőnkben, a sport iránti szeretetből szerkesztjük. Emellett dolgozunk, egyetemre járunk, háztartást vezetünk, szóval előfordul, hogy alkalomadtán egy-két hírrel lemaradunk néhány órával. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy megesik olyan is, hogy hamarabb közlünk le egy hírt, mint a Forma-1 hivatalos honlapja.

Közösségi alapelveink

Az oldalak működésével, a megjelenő tartalmakkal kapcsolatban szívesen fogadunk bármiféle észrevételt, javaslatot, véleményt akár a komment-szekcióban, akár privát üzenetben. Azonban egy bizonyos színvonal fenntartása végett mindennek vannak szabályai, melyeket az alábbiakban szeretnénk részletezni.

Tilos mindkét oldalunk komment-szekciójában:

 • indokolatlan személyeskedés, ideértve különösen: bőrszínre, szexuális beállítottságra, továbbá faji, nemi, etnikai, vallási, politikai hovatartozásra vonatkozó megjegyzések
 • fölösleges feszültségkeltés, ideértve mindenféle, az adott témához nem kapcsolódó, csak a vita kedvéért írt, öncélú hozzászólásokat
 • gyűlöletkeltés, ideértve: indokolatlan agresszivitás, zaklatás, gyalázkodás
 • másokat megszégyenítő, sértő, becsmérlő, gyalázó hozzászólások
 • gyásszal, halálhírrel történő viccelődés, becsület- vagy kegyeletsértés, rémhírterjesztés
 • káromkodás, továbbá mindenféle kulturálatlan, obszcén, trágár, vulgáris, nyomdafestéket nem tűrő kifejezések alkalmazása
 • indokolatlan politizálás
 • minden olyan tartalom, amelyet jogszabály, illetve a Facebook szabályzata egyébként is tilt

Erősen nem kívánatos:

 • ugyanazon hozzászólás többszöri bemásolása
 • nem hivatalos forrásból származó, az adott versenyszéria által nem jóváhagyott stream linkek megosztása, továbbá illegális online tévécsatornák, letöltések, torrentek megosztása, valamint mindenféle, ezen tevékenységekhez kötődő segítségkérés/segítségnyújtás
 • reklámozás, hirdetések, spam, like (reakció) gyűjtés
 • autósport témájú más oldal, csoport, közösség, honlap, blog népszerűsítése előzetes megállapodás nélkül
 • arc nélkül, hamis névvel, továbbá valótlan, kamu profilról történő hozzászólások
Tilos továbbá:

 • mások személyiséghez fűződő jogainak bármilyen módon történő megsértése,
 • mások személyes adatainak közzététele

A Grand Prix Zóna fenntartja a jogot, hogy a fenti szabályokat bármikor, saját hatáskörében, külön bejelentés vagy értesítés nélkül megváltoztassa.

Fenti szabályok megszegése esetén moderátoraink a kommentet annak tulajdonosával együtt, külön felszólítás nélkül, azonnal törölhetik az oldalról. A hozzászólással minden felhasználó tudomásul veszi a fentieket, és vállalja, hogy szabályszegés esetén kitiltásra kerülhet az oldalról.

A csapatunk

Dányi Gergő

Dányi Gergő

danyi.gergo@grandprixzona.hu

Izsán Csaba

Izsán Csaba

izsan.csaba@grandprixzona.hu

Száraz Szilárd

Száraz Szilárd

szaraz.szilard@grandprixzona.hu

Bajsz Ádám

Bajsz Ádám

bajsz.adam@grandprixzona.hu

Hazafi Gergely

Hazafi Gergely

hazafi.gergely@grandprixzona.hu

Horváth Ádám

Horváth Ádám

horvath.adam@grandprixzona.hu

Malinovszki András

Malinovszki András

malinovszki.andras@grandprixzona.hu

Nagy Bence

Nagy Bence

nagy.bence@grandprixzona.hu

Oláh Bence

Oláh Bence

olah.bence@grandprixzona.hu