Üdvözlünk!

A Grand Prix Zóna egy magyar, lelkes rajongók által üzemeltetett autó- és motorsport hírportál. Célunk, hogy követőink gyorsan, korrektül értesülhessenek a technikai sportok világában történt legfontosabb eseményekről.

Fő tevékenységi körünk eleinte csak a Forma-1 és az ahhoz közvetlenül kapcsolódó hírek voltak, azonban széleskörűen kiterjedt érdeklődési körünknek köszönhetően beindíthattuk testvéroldalunkat is, melyen a világ legnépszerűbb versenysorozatai (pl. Formula-E, WTCR, WEC, stb.) mellett megtalálhatók exkluzív tartalmak is, azaz olyan szériák hírei, amelyek a magyar sajtóban kevesebb figyelmet kapnak, vagy akár egyáltalán nincsenek is jelen.

A magyar sport-oldalak közül például általában csak mi számolunk be részletesen a Toyota Racing Series eseményeiről, de rajtunk kívül túlságosan sok helyen nem találkozni magyar nyelven az IMSA sportautó-bajnokság, a Formula Regional European Championship by Alpine, vagy a BTCC híreivel sem.

Tevékenységünket eleinte kizárólag csak a Facebookon végeztük az időközben beindult blogunk mellett, egyre inkább kezdtük azonban úgy érezni, hogy kinőttük ezt a felületet és szeretnénk komolyabbra fordítani a dolgot. Így végül létrehoztuk ezt a weboldalt, ahol a híreink ezentúl megjelennek, de természetesen megmarad a két Facebook-oldal is, ezek azonban többnyire csak terjesztési célt fognak szolgálni.

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy mi nem ebből a két oldalból élünk! Nem vagyunk profi szakírók, nincsen újságírói akkreditációnk, futamokra csak rajongóként járunk (általában a Hungaroringre), nem pedig a sajtó munkatársaiként, amikor lehetőségünk van erre.

Az oldalakat szabadidőnkben, a sport iránti szeretetből szerkesztjük. Emellett dolgozunk, egyetemre járunk, háztartást vezetünk, szóval előfordul, hogy alkalomadtán egy-két hírrel lemaradunk néhány órával. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy megesik olyan is, hogy hamarabb közlünk le egy hírt, mint a Forma-1 hivatalos honlapja.

Közösségi alapelveink

Az oldalak működésével, a megjelenő tartalmakkal kapcsolatban szívesen fogadunk bármiféle észrevételt, javaslatot, véleményt akár a komment-szekcióban, akár privát üzenetben. Azonban egy bizonyos színvonal fenntartása végett mindennek vannak szabályai, melyeket az alábbiakban szeretnénk részletezni.

Tilos mindkét oldalunk komment-szekciójában:

 • indokolatlan személyeskedés, ideértve különösen: bőrszínre, szexuális beállítottságra, továbbá faji, nemi, etnikai, vallási, politikai hovatartozásra vonatkozó megjegyzések
 • fölösleges feszültségkeltés, ideértve mindenféle, az adott témához nem kapcsolódó, csak a vita kedvéért írt, öncélú hozzászólásokat
 • gyűlöletkeltés, ideértve: indokolatlan agresszivitás, zaklatás, gyalázkodás
 • másokat megszégyenítő, sértő, becsmérlő, gyalázó hozzászólások
 • gyásszal, halálhírrel történő viccelődés, becsület- vagy kegyeletsértés, rémhírterjesztés
 • káromkodás, továbbá mindenféle kulturálatlan, obszcén, trágár, vulgáris, nyomdafestéket nem tűrő kifejezések alkalmazása
 • indokolatlan politizálás
 • minden olyan tartalom, amelyet jogszabály, illetve a Facebook szabályzata egyébként is tilt

Erősen nem kívánatos:

 • ugyanazon hozzászólás többszöri bemásolása
 • nem hivatalos forrásból származó, az adott versenyszéria által nem jóváhagyott stream linkek megosztása, továbbá illegális online tévécsatornák, letöltések, torrentek megosztása, valamint mindenféle, ezen tevékenységekhez kötődő segítségkérés/segítségnyújtás
 • reklámozás, hirdetések, spam, like (reakció) gyűjtés
 • autósport témájú más oldal, csoport, közösség, honlap, blog népszerűsítése előzetes megállapodás nélkül
 • arc nélkül, hamis névvel, továbbá valótlan, kamu profilról történő hozzászólások
Tilos továbbá:

 • mások személyiséghez fűződő jogainak bármilyen módon történő megsértése,
 • mások személyes adatainak közzététele

A Grand Prix Zóna fenntartja a jogot, hogy a fenti szabályokat bármikor, saját hatáskörében, külön bejelentés vagy értesítés nélkül megváltoztassa.

Fenti szabályok megszegése esetén moderátoraink a kommentet annak tulajdonosával együtt, külön felszólítás nélkül, azonnal törölhetik az oldalról. A hozzászólással minden felhasználó tudomásul veszi a fentieket, és vállalja, hogy szabályszegés esetén kitiltásra kerülhet az oldalról.

A csapatunk

Dányi Gergő

Dányi Gergő

danyi.gergo@grandprixzona.hu

Izsán Csaba

Izsán Csaba

izsan.csaba@grandprixzona.hu

Száraz Szilárd

Száraz Szilárd

szaraz.szilard@grandprixzona.hu

Bajsz Ádám

Bajsz Ádám

bajsz.adam@grandprixzona.hu

Hazafi Gergely

Hazafi Gergely

hazafi.gergely@grandprixzona.hu

Horváth Ádám

Horváth Ádám

horvath.adam@grandprixzona.hu

Malinovszki András

Malinovszki András

malinovszki.andras@grandprixzona.hu

Nagy Bence

Nagy Bence

nagy.bence@grandprixzona.hu

Oláh Bence

Oláh Bence

olah.bence@grandprixzona.hu

Honlapunk nem kereskedelmi célból készült, működtetéséből semmiféle anyagi bevételünk nem származik. Az oldalon található minden információ, kép és egyéb fájl, cikk, ill. ezek tartalmai kizárólag személyes érdeklődés kielégítésére, s nem anyagi haszonszerzésre szolgálnak. Senki anyagi, kereskedelmi és egyéb érdekeit nem kívánjuk szándékosan megsérteni!

Our website is not made for commercial purposes, and we don’t accure any financial income from its operation. All information, photos and other files, articles, or their contents serve only to satisfy personal interest and not for financial gain. We don’t intend to deliberately violate anyone’s financial, commercial or other interests!